Mančmelou kolač

Potrebno:

Za koru:

  • 4 žumanca
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja mleka
  • 1,5 šolja brašna
  • 2 kašičice kakaoa
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 4 belanca
  • 8 kašika šećera

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike mleka
  • 1 kašika margarina

Priprema:

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro izmiksati testo i izliti u nauljen i pobrašnjen pleh pa peći na 200 stepeni. Posebno umutiti šam od belanaca i šećera. Pečenu koru premazati šamom te je vratiti u isključenu rernu 15 minuta da se fil prosuši. Kada se kolač ohladi premazati ga čokoladnom glazurom.

About these ads

2 Comments »

  1. 1
    Sandra Juran Kaže:

    Prepisala sam recept,probala već godinama ranije sličan.Isprobat ću i
    ovog ,pa će moji ukućani procijeniti.Pozdrav,muzika je odlična.


RSS Feed for this entry

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

Prati

Dobijte svaki novi članak dostavljen u vaše poštansko sanduče.

%d bloggers like this: